Pebergullash

Server med kartoffelpuré

Foto: Marianne Bjerre

Til 4 pers.

Det skal du bruge:
1 kg kalvebov eller bryst
40 g mel
2 løg
4 fed hvidløg
50 g fedtstof
1 courgette
2 peberfrugter
½ tsk. syltet madagaskarpeber
3 laurbær
1 spsk. mild paprika
1 liter suppe eller vand
1 dåse hakkede tomater
Salt og peber

Kartoffelpuré:
800 g skrællede kartofler
1 dl olivenolie
salt og peber


Sådan gør du:
Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver. Skær kødet i store tern og vend det i mel. Brun fedtstoffet i en gryde. Brun løg og hvidløg og tag dem op.
Del kødet i to portioner, brun det i fedtstoffet. Skær courgetten i grove terninger. Rens peberfrugterne og skær dem i terninger.
Bland løg, kød, courgetten, peberfrugterne, madagaskarpeber, laurbær og paprika i gryden.
Tilsæt kogende suppe og tomater. Kog retten under låg ved svag varme ca. 1¼ time, til kødet er mørt. Rør af og til.
Smag til med krydderier.

Kartoffelpuré:
Kog kartofl erne i vand, til de er møre. Purer dem igennem en sigte. Rør olivenolien i og smag til med salt og peber.