Piratburger

Sjov piratburger

Det skal du bruge:

4. stk.

4 mellemstore burgerboller
tomatketchup
4 salatblade
Ca. ¼ agurk i skiver
4 skiver mild ost

Bøffer :

400-600 g hakket oksekød
Salt og peber
1 spsk. rapsolie + 1 spsk.smør.

Ansigt :

2-4 hele blade ærtesalat
4 stilke purløg
4 store svesker uden sten
1-2 sorte oliven uden sten
i skiver
2 agurkeskiver
1 mini-Babybel-ost i skiver og udstukket i mindre cirkler.

Sådan gør du:

Bøffer:

Form kødet til 4 flade bøffer.

Hak dem godt sammen på begge sider og krydr med lidt salt og peber.

Steg dem i fedtstoffet ved god varme, til de er gennemstegte (ca. 6 min. på hver side).

Burger:

Lun bollerne i et par minutter i en 200° varm ovn. Skær dem igennem og smør dem med lidt ketchup på begge sider.

Kom salatblade, agurkeskiver, bøf og ost imellem de to halvdele af bollen.

Lav piratansigtet som vist på billedet, idet et øje laves af en skive ost med en skive oliven på. Klappen for det andet øje udgøres af en sveske, og båndet, der holder klappen på plads, er en stilk purløg.