Fredag d. 4. januar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Rib eye med fyldte kartofler og sur/sød salat
En lækker weekendret!

4 personer
Det skal du bruge:
4 stk. rib eye af kalv á 150 g
2 spsk. olie
Salt og peber
Bagekartofler:
6 bagekartofler (renskrubbede og tørrede)
1½ dl fromage frais
2 æg delt i blommer og hvider
100 g revet ost
½ tsk. stødt muskat
1 tsk. dijonsennep
¼ tsk. salt
Salat:
200 g rucolasalat (skyllet og slynget tør)
½ spsk. hvidvinseddike
½ spsk. vand
½ tsk. honning
2-3 spsk. olie
Salt
Prøv også: Entrecote med bearnaisedressing
Sådan gør du:
Bagekartofler:
Tør kartoflerne. Prik dem i toppen med en gaffel og bag dem møre ved 200° (ca. 1½ time). Skær et låg af i toppen og grav kartoffelmassen ud. Rør kartoffelmassen med fromage frais, æggeblommer, ost, muskat, sennep og salt. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtig i. Kom fyldet i kartoffelskallerne og bag dem i ca. 20 min., til de er gyldne.
Salat:
Rør eddike, vand, honning og olie sammen. Smag til med salt. Vend dressingen med salaten lige inden servering.
Rib eye:
Dup kødet tørt og brun det i olien i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen og steg det i yderligere 1½-2 min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 1 3/4 time, heraf arbejdstid ca. 30 min.
Prøv også: Karbonader og stegte rodfrugter
11 lækre pizzaer:
11 lækre pizzaer (ikke Jamie Oliver)












Mexicansk pizza
Hjemmelavet pizza inspireret af Mexico med tacosauce og jalapenos - se opskriften her


Pizzasnegle
Lav lækre pizzasnegle med tomat, ost og skinke - børnene vil elske dem. Se opskriften her


Pizza med italiensk fyld
Pizza med mozzarella, parmaskinke, broccoli og ruculasalat - se opskriften her





