Fredag d. 12. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard.
Roastbeef med bagte kartofler og spidskålssalat
Lækker opskrift på saftig roastbeef med tilbehør i form af kartofler og spidskålssalat.

Ingredienser til roastbeef med bagte kartofler og spidskålssalat:
(4 pers.)
Ca. 800 g roastbeef
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber
Bagte kartofler:
4-6 mellemstore kartofler
2 spsk. olie
½ tsk. paprika
Salt
Salat:
1 spidskål
250 g cremefraiche 18 %,
3 spsk. grovkornet sennep
1 tsk. sukker
Citronsaft
Salt
1 lille glas kapers, afdryppede og hakkede
PRØV OGSÅ: Oksefilet med sennepssauce
Fremgangsmåde:
Bagte kartofler:
Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre, pensl skærefladen med olie og krydr med paprika.
Bag dem midt i en 200° varm ovn i ca. 40 min.
Krydr med salt.
Roastbeef:
Kom stegen i kogende vand og kog den i 20 min. Tag den op og dup den tør.
Steg derpå roastbeefen færdig i fedtstoffet på en pande, til den har en centrumtemperatur på 55°.
Tag den af panden, krydr med salt og peber og lad den hvile i 10 min.
Salat:
Fjern de yderste blade på spidskålen. Skær kålen i kvarter og snit den fint.
Rør cremefraiche, sennep og sukker sammen. Smag til med citronsaft og salt.
Vend det hele sammen.
Tilberedningstid:
Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.