Salat med oksekød

Lækker og fyldig middagssalat

4 pers.

Ingredienser til salat med oksekød

2 møre oksebøffer, entrecote eller filet
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber

Fyld:

250 g babyspinat
1 stort rødløg
500 g blommetomater
3 avocadoer

Dressing:


1-2 friske chilier i skiver (med eller uden kerner)
5 spsk. fiskesauce eller sojasauce
Saften af 1 citron
1 spsk. sukker

PRØV OGSå: Fyldig salat med jordbær og bacon

Fremgangsmåde

Bøffer:

Dup bøfferne tørre og brun dem i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg dem i yderligere 1½-2 min. på hver side. Tag bøfferne af varmen og lad dem hvile i ½-1 min. Skær dem i tynde strimler på tværs af kødfibrene.

Fyld:

Skyl spinatbladene grundigt og slyng dem tørre. Skær løget i ringe. Del tomaterne i halve. Del avocadoerne, fjern stenene og skræl avocadoerne. Skær dem derpå i både.

Dressing:

Rør ingredienserne til dressingen sammen. Rør, til sukkeret er opløst. Vend alle ingredienser til salaten sammen.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Oksekød i wok