Sandwich med culotte og basilikumcreme

Sandwich med lækkert fyld

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

1 pose grove ciabattaboller
2 hjertesalat delt i blade
3-4 tomater i skiver, 1 løg i skiver

Culotte:

Ca. 750 g okseculotte, salt og peber

Basilikumcreme:

2 dl mayonnaise
1 potte basilikumblade
1½ spsk. citronsaft
2 tsk. revet økologisk citronskal
Salt og peber

Prøv også: Rugbrød med bøf spejlæg og balsamicoløg

Sådan gør du:

Culotte:

Afpuds culotten til en 2 mm's fedtkant. Drys den med salt og peber og brun den på en tør pande først på fedtsiden og herefter på de øvrige sider. Læg kødet i et ovnfast fad. Hæld lidt vand ved. Sæt fadet i en 180° varm ovn i ca. 35 min. Stegetermometeret skal vise 60°, hvis stegen ønskes rosastegt, 64°-65°, hvis den skal være svagt rosa. Lad kødet hvile i 20 min., inden det skæres for.

Basilikumcreme:

Rør mayonnaise, hakket basilikum, citronsaft og -skal sammen. Smag til med salt og peber.

Sandwich:

Fyld de flækkede ciabattaboller med salatblade, tomat-, løg- og kødskiver samt basilikumcreme.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 20 min.

Prøv også: Sandwich med roastbeef og stegte tomater