Fredag d. 21. juni 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Sandwich med cuvette stegt på grillen
Brug cuvettestegen til lækre middagssandwiches

4 pers.
Ingredienser til sandwich med cuvette stegt på grillen
8 sandwichboller (fuldkorn)
Cuvette:
Ca. 1 kg cuvettesteg
2 fed hvidløg,
Salt og peber
Dressing:
2 dl mayonnaise
½ dl fromage frais
½ potte basilikum
Salt og peber
Fyld:
2 stk. hjertesalat
4 tomater
1 løg
½ potte basilikum
PRØV OGSÅ: Sandwich med svinekam, pesto og mozzarella
Fremgangsmåde
Cuvette: Afpuds stegen og rids spæklaget i et rudemønster. Gnid stegen med halve fed hvidløg og krydr med salt og peber. Brun stegen lige over gløderne og steg den herefter ved indirekte varme i ca. 45 min. (Den er rosastegt ved en centrumtemperatur på 62°). I kuglegrill steges den udelukkende ved indirekte varme. Lad stegen hvile i 10-15 min., inden den skæres for på tværs af kødfibrene.
Dressing: Rør mayonnaise, fromage frais og hakkede basilikumblade sammen.
Smag til med salt og peber.
Sandwich: Lun bollerne, flæk dem og smør dressing på. Fyld salatblade, kødskiver, tomatskiver, løgringe og basilikumblade i.
Tilberedningstid: Ca. 1 time og 15 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.
PRØV OGSÅ: Kalvecuvette i gryde