Sandwich med roastbeef og stegte tomater

Server lækre sandwiches til aftensmad

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 700 g roastbeef
2-3 spsk. smør
Salt og peber
1 pose ciabatta-boller (8 stk.)
Mayonnaise
100 g spæde salatblade

Tomater og løg:

2 store rødløg i tynde skiver
4 spsk. olie,
6 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber
Ca. 200 g aromatomater skåret i halve
Olie
1½ tsk. sukker


Sådan gør du:

Roastbeef:

Læg roastbeefen i en gryde med vand, der lige dækker. Tag roastbeefen op igen, bring vandet i kog og læg den atter i, når vandet koger. Lad den småkoge under låg i 20 min.
Brun roastbeefen på alle sider i smør, til stegetermometeret viser 55°-58° (rosastegt). Krydr med salt og peber. Tag stegen af panden og lad den hvile i 5 min.

Tomater og løg:

Læg løg og tomater på hver sin halvdel af en ovnplade med bagepapir. Rør olie og eddike sammen, hæld det over løgene og krydr med salt og peber.
Dryp olie over tomaterne og drys med salt og sukker. Sæt pladen i en 210° varm ovn i ca. 25 min. Vend løgene undervejs.

Sandwich:

Kom mayonnaise på de lune, flækkede brød. Derefter salat, roastbeef i skiver, stegte løg og tomater.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.