Små frikadeller af oksekød med bønnesalat

Sunde frikadeller | Frikadeller af oksekød med bønnesalat.

Opskriften på frikadeller af oksekød er til 4 personer

Ingredienser - Frikadeller af oksekød med bønnesalat:

Fars: 400 g hakket, magert oksekød (maks. 10 %)
salt
1 revet løg
3 spsk. Chilisauce
1 æg
1 strøgen spsk. Kartoffelmel
1 fintrevet stykke rodselleri
evt. lidt minimælk

Lav også krydrede hakkebøffer

DESUDEN:

2-3 tsk. olie til stegning

BØNNESALAT:
500-600 g grønne bønner
salt
1 lille squash i mundrette stykker
2-3 snittede forårsløg
1 strimlet rød peberfrugt
1-2 håndfulde skivede champignoner
Herbes dé Provence
salt

Minestronegryde

Fremgangsmåde - frikadeller med bønnesalat:

Fars: Bland alle ingredienser grundigt, og lad farsen hvile lidt, inden konsistensen evt. justeres med mælk. Form små frikadeller, der steges gyldne på alle sider i olie på en pande.

Salat: Damp bønnerne knap møre i letsaltet vand, og hæld vandet fra. Tilsæt squash, forårsløg, peberfrugt, champignoner og krydderier, og varm blandingen godt igennem.

Servér blandingen lun eller varm med de nystegte frikadeller og groft landbrød.

Prøv også: Thailandske frikadeller med spicy sause