Tirsdag d. 19. juni 2012 - af Pia Friis Andreassen
Spaghetti ala Lady og Vagabonden
Lækker ret med spaghetti, kødboller og gremolata

4 personer
Det skal du bruge:
Kødboller:
2 x 300 g hakket oksekød 8-12 %
1½ tsk. groft salt
1 æg
3 spsk. havregryn
1 finthakket fed hvidløg
½ dl mælk
1½ tsk. oregano
1 tsk. timian
1 tsk. peber
Olie til stegning
Sauce:
1 dl grøntsagsbouillon
2 dåser flåede tomater
sukker
Salt og peber
Gremolata:
1 hakket potte persille blandet med revet skal af ½ økologisk citron og 1 finthakket fed hvidløg - alt smagt til med lidt salt
Tilbehør:
Ca. 300 g spaghetti - kogt efter anvisningen på emballagen
Sådan gør du:
Kødboller:
Ælt kødet med salt. Tilsæt de øvrige ingredienser. Form farsen til kødboller på størrelse med bordtennisbolde og brun dem i olie i en sauterpande. Tag bollerne af varmen.
Sauce:
Kog stegepanden af med bouillon. Tilsæt tomaterne og mos dem lidt ud. Kom kødbollerne i saucen og lad dem simre under låg, til de er gennemstegte, ca. 10 min. Smag saucen til med lidt sukker, salt og peber.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.