Spaghetti ala Lady og Vagabonden

Lækker ret med spaghetti, kødboller og gremolata

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Kødboller:

2 x 300 g hakket oksekød 8-12 %
1½ tsk. groft salt
1 æg
3 spsk. havregryn
1 finthakket fed hvidløg
½ dl mælk
1½ tsk. oregano
1 tsk. timian
1 tsk. peber
Olie til stegning

Sauce:

1 dl grøntsagsbouillon
2 dåser flåede tomater
sukker
Salt og peber

Gremolata:

1 hakket potte persille blandet med revet skal af ½ økologisk citron og 1 finthakket fed hvidløg - alt smagt til med lidt salt

Tilbehør:

Ca. 300 g spaghetti - kogt efter anvisningen på emballagen


Sådan gør du:

Kødboller:

Ælt kødet med salt. Tilsæt de øvrige ingredienser. Form farsen til kødboller på størrelse med bordtennisbolde og brun dem i olie i en sauterpande. Tag bollerne af varmen.

Sauce:

Kog stegepanden af med bouillon. Tilsæt tomaterne og mos dem lidt ud. Kom kødbollerne i saucen og lad dem simre under låg, til de er gennemstegte, ca. 10 min. Smag saucen til med lidt sukker, salt og peber.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.