Onsdag d. 27. marts 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Spaghetti med kødboller
Hvis det skal være nemt og simpelt og falde lige i børnenes smag - spaghetti med kødboller!

Ingredienser til spaghetti med kødboller:
(4 personer)
Ca. 300 g tørrede fuldkorns-spaghetti kogt efter anvisningen på pakken.
Kødboller:
500 g hakket oksekød
1½ tsk. salt og ½ tsk. peber
1 æg
1 finthakket fed hvidløg
1 finthakket løg
1-2 spsk. vand
Sauce:
1 finthakket løg, 2 spsk. olie
1 spsk. oregano, 1 nip sukker
1 tsk. salt, 1 tsk. peber
2 dåser flåede tomater
1 spsk. tomatkoncentrat
1 dl oksebouillon
Tilbehør til spaghetti med kødboller:
100 g baby leaves
Fremgangsmåde:
Kødboller:
Rør kødet med salt.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det til en ensartet fars.
Lad farsen hvile, mens saucen laves.
Form derpå farsen til små kødboller og kom dem i saucen.
Lad retten småkoge i 10-12 min. under låg. Smag til med salt og peber.
Portionsanret pastaen med kødboller og sauce og lidt baby leaves.
Sauce til spaghetti med kødboller:
Sautér løget klart i olien.
Tilsæt de øvrige ingredienser og bring saucen i kog. Lad den småkoge under låg i 15 min.
Tilberedningstid for spaghetti med kødboller:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.