Onsdag d. 14. november 2012 - af Pia Friis Andreassen
Spaghetti og kødsauce
Spaghetti og kødsauce er en klassiker på middagsbordet - måske fordi det er en ret, som de fleste børn kan lide. Hvis du laver lidt ekstra kødsauce, har du til flere dage

4 personer
Det skal du bruge:
Kødsauce til 2 dage:
1 kg hakket oksekød 8-12 %
2 store løg
2 stilke bladselleri
6-8 gulerødder
2 spsk. olie
1 dl rødvin eller bouillon
3 dåser flåede tomater
2 spsk. oregano
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
Tilbehør:
Ca. 300 g fuldkornsspaghetti
1 hjertesalat
Grana padano-ost eller parmesanost
PRØV OGSÅ: Beef nachos
Sådan gør du:
Kødsauce:
Hak løgene og skær selleristilkene og gulerødderne i tern. Sautér grøntsagerne i olien i 5-6 min. Øg varmen og lad kødet stege med, til det skifter farve. Findel det evt. med en gaffel. Hæld vin og tomater på. Tilsæt oregano, salt og peber. Bring saucen i kog og lad den småkoge i 20-30 min. Smag den til og gem halvdelen af saucen til torsdag.
Tilbehør:
Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen. Servér den med kødsauce, strimlet salat og revet ost til.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
PRØV OGSÅ: Boller i karry