Okse

Spinatpandekager med krydret kødsauce

28. maj Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Disse spinatpandekager er flotte i udseende, men de smager også virkelig godt! Der tilføjes en krydret kødsauce samt cremefraiche og avocado til retten.
4 personer
Spinatpandekager:
400 g frisk spinat (eller 200 g optøet fra frost)
5 dl mælk
6 æg
250 g hvedemel
1 tsk. salt
1 knsp. revet muskatnød
Smør til stegning
Krydret kødsauce:
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. cayennepeber
Olivenolie til stegning
500 g hakket oksekød
1 peberfrugt
2 gulerødder
140 g majs
2½ spsk. konc. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
2½ dl oksebouillon
Salt og peber
Til servering:
Cremefraiche 18 %
2 avocadoer

Fremgangsmåde:

Blend spinat og 3 dl mælk sammen i en blender til en ensartet masse. Tilsæt resten af mælken.

Pisk æggene luftige, og rør dem i spinatmassen. Sigt hvedemel, salt og muskatnød i. Pisk dejen luftig og lind.

Steg pande­kagerne gyldne i smør på en pande ved middel varme.

Krydret kødsauce:

Sautér hakket løg og presset hvidløg sammen med de tørrede krydderier i olivenolie i 4-5 minutter.

Brun oksekødet i blandingen. Vend peberfrugt- og gulerodstern i, sammen med majs.

Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon.

Lad det simre under låg i 15 minutter. Smag til med salt og peber.

Anret pande­kagerne med kødsauce, cremefraiche og avocado skåret i smalle skiver.

Sponsoreret indhold