Sprængt oksebryst

Oksebryst med karrysovs og æblesalat

Det skal du bruge:
(4-6 pers.)
800 g oksespidsbryst.
Saltlage: 200 g salt,
2 spsk. sukker,
1 l vand.
Til kogning: Vand, 6 peberkorn, 1 laurbærblad.

Sovs:
2 spsk. smør,
2 spsk. mild karry,
2 spsk. hvedemel,
2 dl siet kogevand,
4 dl mælk, peber.

Nudelsalat

Salat:
½ strimlet kinakål,
4 æbler,
1½ dl grofthakkede soltørrede tranebær.

Dressing:
1 spsk. vand,
1 spsk. æbleeddike,
½ spsk. honning,
3 spsk. olie,
salt, peber.

Oksegryde

Tilbehør: Ris.

Sådan gør du:
Saltlage: Kom salt, sukker og vand i en kasserolle og varm op, til salt og sukker er opløst. Tag kasserollen af varmen og afkøl.
Læg oksespidsbryst i et fad. Hæld saltlagen over. Sæt i køleskab natten over.

Tag kødet op af saltlagen, skyl det grundigt og læg det derefter i en gryde. Hæld vand på, så det lige dækker, og bring i kog. Skum for urenheder. Tilsæt peberkorn og laurbær og lad det småkoge under låg i 1½ time. Sluk for gryden og lad det nu trække i kogevandet i ½ time. Sovs: Smelt smør i en gryde. Tilsæt karry og steg i 30 sek. Tilsæt melet under omrøring til en sammenhængende dej. Spæd skiftevis med kogevand (siet) og mælk under stadig omrøring. Bring sovsen i kog. Lad den småkoge i 5 min.
Smag til med peber.

Salat: Del æblerne, fjern kernehus og skær i tynde skiver. Bland med kål og tranebær. Rør dressingen sammen og vend i salaten.