Svampegullasch

Ungarsk svampegullasch med ris.

Foto: Anton G. Skov

4 personer

Det skal du bruge:
400 g oksekød af minutbøffer (højst 10 g fedt pr. 100 g)
4 tsk. raps- eller olivenolie
500 g blandede svampe (champignoner, kantareller m.m.)
1 fennikel
2 tsk. paprika
2½ dl grøntsagsbouillon (evt. vand + terning) eller blot vand
1 spsk. majsstivelse
2½ dl kaffefløde 9 %
Salt og peber
1 håndfuld friskhakket persille

Tilbehør:
Ris, gerne fuldkornsris (1 dl rå ris pr. person)

Sådan gør du:
1. Skær minutbøfferne i strimler og svits disse i 2 tsk. olie på en varm sauterpande, til kødet er gennemstegt. Tag det af varmen og opbevar det tildækket på en tallerken.

2. Skær svampene i kvarter og svits dem på panden i resten af olien ved middelstærk varme, så væsken frigives. Skær fenniklen i tynde strimler og kom dem på panden. Lad svampe og fennikel småsimre i et par minutter og strø så paprika over. Rør rundt og tilsæt bouillon.

3. Rør majsstivelsen ud i kaffefl øden og hæld blandingen i bouillonen. Lad det simre over svag varme, til saucen tykner. Læg kødet i saucen og lad det simre i 5 min. Smag til med paprika, salt og peber og drys med hakket persille. Servér den ungarske svampegullasch med ris.

Grøntsager pr. person
200 g

Energi pr. person
2600 kJ (620 kcal)
Protein: 23 % (34 g)
Kulhydrat: 48 % (72 g)
Fedt: 29 % (21 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise
1/6 af den ungarske gullasch med 1½ dl kogte ris.