Tacoskaller med oksekød

Lækre og indbydende tacoskaller med oksekød.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
12-16 tacoskaller, salatblade, 2 dl grofthakkede korianderblade.

Kødsauce: 500 g hakket oksekød, 1 stort, finthakket løg, 2 spsk. rapsolie, ½-1 dl oksebouillon, 70 g tomatkoncentrat, 2 finthakkede fed hvidløg, 1-2 røde chilier med eller uden kerner, 4 tomater, 4 dl kogte kidneybeans fra dåse, salt.

Tomatsalsa: 1 stort løg, 1 dåse flåede tomater, 2 friske tomater, 30 g rørsukker, 1-1½ tsk. tørrede chiliflager, 1 tsk. spidskommen, salt.

Salat: 2 avocadoer, 4 tomater, 1 hakket rødløg, 100 g rucola.

Dressing: Saften af 1 citron, 1 tsk. sennep, 1 spsk. rapsolie, salt.

Sådan gør du:
Tomatsalsa: Hak løget groft og kog det sammen med flåede tomater, friske tomater i grove tern, rørsukker, chiliflager og spidskommen. Lad det simre over svag varme i 20 min. Blend det til en grov salsa og smag til med salt.

Kødsauce: Sautér løget klart i olien. Øg varmen og lad kødet stege med, til det skifter farve. Tilsæt bouillon, tomatkoncentrat, hvidløg, chili, tomater i tern og bønner og varm det igennem. Smag til med salt.

Salat: Skær avocadokød og tomater i grove stykker. Bland dem med løg og rucola. Hæld den sammenrørte dressing over lige før servering. Lun tacoskallerne, fyld salatblade i bunden og herefter kødsauce. Drys med korianderblade.