Thai-burger og grøn salat

Aftensmad til hverdag og weekend.

Foto: Martin Tanggaard

(4 personer)

Det skal du bruge:
500 g hakket oksekød
1 æg
2 spsk. rasp
3 cm skrællet, finthakket ingefærrod
2 finthakkede fed hvidløg
3 spsk. hakket rød chili
1 spsk. fiskesauce
Olie til stegning

SÅDAN GØR DU

  • Fars: Bland grundigt det hakkede kød med de øvrige ingredienser. Form det til fire store, flade bøffer, der brunes ved god varme i fedtstoffet i ca. 1 min. på hver side. Steg herefter bøfferne færdige for middelstærk varme i 6-7 min. på hver side.
  • Brød og fyld: Fjern skræl og sten fra avocadoerne og mos kødet. Smag til med citronsaft og salt. Rist brødskiverne let. Gnid dem med halve fed hvidløg. Dryp derefter lidt olie over. Fordel icebergsalat og tomatskiver på den nederste brødskive, læg dernæst en bøf på, så lidt avocadomos, endnu en brødskive, igen lidt avocadomos og ét stykke ristet bacon.
  • Salat: Kom ingredienserne i en skål. Rør salatdressingen sammen og vend den med salaten lige inden servering.

Brød og fyld
2 avocadoer
Citronsaft
Salt
8 skiver hvidt brød
2 fed hvidløg
En smule olie
½ icebergsalat
3-4 tomater
4 skiver bacon

Prøv også pebergullash.

Salat
½ snittet icebergsalat
1 stor håndfuld korianderblade
Mynteblade
Bredbladet persille


Salat-dressing
3 spsk. limesaft
2 spsk. appelsinsaft
1 tsk. honning
2 spsk. fiskesauce

Lav en lækker chili con carne.