Torsdag d. 20. juni 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Wienerschnitzel med råstegte kartofler
En dejlig klassiker fra Østrig

Wienerschnitzel med råstegte kartofler til 4 pers.
Ingredienser til wienerschnitzel med råstegte kartofler
4 wienerschnitzler
1 dl hvedemel
Salt og peber
1 æg
1 dl rasp
2 spsk. olie og 2 spsk. smør
Råstegte kartofler:
1 kg kartofler
4 spsk. olie
2 store løg
300 g grønne ærter
Salt
Tilbehør:
1 citron
4-8 benfri sild fra dåse (afdryppede)
Revet peberrod
PRØV OGSÅ: Nakkekotelet på spid
Fremgangsmåde til wienerschnitzel med råstegte kartofler
Råstegte kartofler: Skrub kartoflerne rene. Skær dem i mindre stykker og dup dem tørre. Steg dem i olien over middelvarme. Pil løgene og skær dem i tern. Kom dem i gryden til kartoflerne efter 10 min. Steg det hele i yderligere ca. 10 min., eller til kartoflerne er møre. Tilsæt ærterne og varm dem igennem. Smag til med salt.
Wienerschnitzel: Vend dine wienerschnitzel i mel blandet med salt og peber. Vend dem derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp.
Steg dine wienerschnitzel over middelstærk varme i ca. 3 min. på hver side. Servér dem med citronskiver, benfri sild og peberrod.
Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun og lun salat