Bagt kartoffel og tzatziki med bacon

Bagekartofler med lækkert fyld

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

6-8 bagekartofler

Tzatziki med bacon:

1 agurk
2 tsk. salt
350 g røget bacon
Ca. 3 dl græsk yoghurt 2 %
2 knuste fed hvidløg
Peber

Prøv også: Frittata med svampe

Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 180°. Skrub kartoflerne rene og dup dem tørre. Skær et kryds i toppen af dem og bag dem i den varme ovn, til de er møre, ca. 1½ time afhængig af størrelse.

Tzatziki med bacon:

Riv agurken groft og læg massen i en si. Vend den med salt og lad den dryppe af i ca. 1 time.
Skær baconen i tern og rist disse sprøde på en tør pande. Læg dem derefter på fedtsugende papir. Pres den sidste væde ud af agurkemassen. Vend denne med yoghurt og hvidløg. Smag til med lidt peber. Vend baconternene i, men gem lidt til pynt.

Tag kartoflerne ud af ovnen. Fordel fyldet i dem og pynt med den resterende bacon.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

Prøv også: Tacoskaller med oksekød