Tirsdag, 2. august 2016 - 19:02 - af Kristina Marckmann
Blomkålsgratin med skinketern
Denne velsmagende gratin er bagt med blomkål, skinketern og hakket persille.

4 personer
Ingredienser
600 g blomkål
Salt
6 spsk. hvedemel
4 dl kaffefløde 9 %
6 æggeblommer
300 g kogt skinke i tern
2 spsk. hakket persille
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
6 æggehvider
2 spsk. smør
2 spsk. rasp
Tilbehør
Gulerodsråkost
PRØV OGSÅ: Skinkekebab i pitabrød
Fremgangsmåde
Skær blomkålen ud i små stykker og blanchér disse i letsaltet vand.
Pisk mel og fløde sammen i en tykbundet gryde og varm det godt igennem.
Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i.
Tilsæt blomkål, skinketern, persille, 1 tsk. groft salt og peber.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Smør en gratinskål med smørret og drys den med rasp.
Kom gratindejen i formen og bag den i 45 min. ved 200°.
Servér gratinen med revet gulerod.
Prøv også disse lækre supper:
Dejlige supper




Tomatsuppe med basilikum
Lækker hjemmelavet suppe - pynt den med basilikum og lidt fløde
Se opskriften her






Jordskokkesuppe
Uhm! Superlækker suppe, der både kan serveres som forret og hovedret
Se opskriften her






















Blomkålssuppe og ostebrød
Blomkålssuppen er nem at lave og ovenikøbet en ret billig spise
Se opskriften her






Peberfrugtsuppe
Peberfrugters sødme og ikke mindst deres fantastiske farve gør dem i den grad egnede til saucer eller som i denne opskrift til supper
Se opskriften her






Kartoffel-porre-suppe
Rigtig god efterårsmad til små penge. Nærer og mætter godt!
Se opskriften her



