Bøf med ærtepuré

Lækker bøf med kartofler og ærtepuré

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

1,2 kg hakket kalv og flæsk 3-7 %
Salt og peber
1 spsk. olie + 1 spsk. smør

Ærtepuré:

400 g ærter
Ca. 1 dl cremefraiche 18 %
Salt og peber

Stegte kartofler:

3-4 bagekartofler
2 spsk. olie
Salt

Prøv også: Bøf og salat med mango

Sådan gør du:

Stegte kartofler:

Skrub kartoflerne rene. Skær dem i både og dup dem tørre. Vend dem med olie på en plade med bagepapir og steg dem midt i en 220° varm ovn i ca. 30 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Bøffer:

Form kødet til 8 lige store bøffer. Krydr med salt og peber og steg dem i fedtstoffet ved middelstærk varme i ca. 6 min. på hver side. Tag to fra til madpakken tirsdag.

Ærtepuré:

Dæk ærterne med vand og lad dem småkoge i 4 min. Hæld vandet fra og purér dem med en stavblender. Rør cremefraiche i, til massen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Burger med æretpesto