Boller i karry

Skøn aftensmad til hele familien

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

750 g hakket svinekød 9-15 %
2 tsk. salt
1 tsk. peber
1 æg
2 hakkede fed hvidløg
1 dl havregryn
Ca. 1½ dl mælk

Sauce:

1 revet løg
1 revet æble
2 spsk. olie
1 spsk. mild karry
2 spsk. hvedemel
Ca. 5 dl bouillon
Salt

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris, kogt efter anvisningen
Mangochutney


Prøv også: Krydret kyllingeret


Sådan gør du:

Kødboller:

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og hvidløg. Tilsæt derpå havregryn og rør til slut mælken i. Form farsen til kødboller og kom disse i kogende, letsaltet vand ad to omgange. Lad dem koge i 6-8 min.

Sauce:

Pres lidt væde af både det revne løg og æble. Sautér begge dele i olien i 1-2 min. Øg varmen og lad karryen stege med i 20 sek. Strø mel over og rør rundt. Spæd med bouillon og lad saucen småkoge i 5 min. Smag til med salt. Læg bollerne i saucen og varm det hele igennem.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Kylling i kokosmælk