Brændende kærlighed

Skøn ret, let at lave.

Foto: Anton G. Skov

(4 personer)

Det skal du bruge:
Kartoffelmos
1½ kg kartofler
2-4 dl skummet- eller minimælk
1 tsk. salt

Drys
200 g bacon i skiver
4 store løg
2 spsk. hakket purløg

Tilbehør
Syltede rødbeder (100 g pr.
person)
Rugbrød

Prøv også kalveculotte.

ENERGI PR. PERSON

  • 2800 kJ (670 kcal)
  • Protein: 14 % (23 g)
    Kulhydrat: 68 % (114 g)
    Fedt: 18 % (13 g)
  • Grøntsager pr. person 200 g

Sådan gør du:
1. Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i vand uden salt. (Lav drys af bacon og løg, imens kartoflerne koger).
2. Hæld kogevandet fra de møre kartofler og mos dem med en elhåndmikser, en kartoffelmoser eller et piskeris.
3. Opvarm mælken og rør den i mosen lidt efter lidt, til du har opnået den ønskede konsistens.
4. Smag til med salt.
5. Drys: Skær baconskiverne i stykker på 1 cm og steg dem gyldenbrune på en slip let-pande uden fedtstof.
6. Tag baconstykkerne af panden og læg dem på en tallerken.
7. Steg løgene gyldenbrune på panden - rør ofte, så de ikke brænder på.
8. Bland bacon og løg sammen inden servering.
Anret kartoffelmosen i en skål, på et fad eller direkte på tallerkenerne og drys løg og bacon over. Drys til sidst med purløg og servér retten med syltede rødbeder og rugbrød.


Hvis du vil tabe dig, kan du spise
1/6 af retten med 100 g rødbeder
og evt. ½ skive rugbrød.

Lav en lækker chili con carne.