Torsdag d. 28. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Burger med svinekød og coleslaw
Lækker burger med bøffer af svinekød

4 pers.
Ingredienser til burger med svinekød og coleslaw:
1 kg hakket svinekød
Salt og peber
2 spsk. olie
6 burgerboller
1 løg i ringe
Coleslaw:
1 spidskål
6 gulerødder
1½ dl mayonnaise
2-2½ dl fromage frais
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. karry
Salt og peber
Sellerifritter:
2⁄3 rodselleri skåret i stave
2 spsk. olie
Salt
PRØV OGSÅ: Nuggets med BBQ-sauce og pommes frites
Fremgangsmåde:
Dipsauce:
2 dl fromage frais rørt med 2 tsk. dijonsennep og smagt til med salt
Sellerifritter:
Vend selleristavene med olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 220° varm ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.
Coleslaw:
Snit kålen fint. Riv gulerødderne fint. Rør mayonnaise, fromage frais, sennep og karry sammen. Smag til med salt og peber. Tag halvdelen fra til madpakker fredag.
Burgere:
Form kødet til 6 flade bøffer. Krydr med salt og peber og steg dem i olien over middelstærk varme i ca. 6 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Læg bøffer og coleslaw i de flækkede boller sammen med løgringe.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.