Burger med svinekød og coleslaw

Lækker burger med bøffer af svinekød

Foto: Martin Tanggaard

4 pers.

Ingredienser til burger med svinekød og coleslaw:

1 kg hakket svinekød
Salt og peber
2 spsk. olie
6 burgerboller
1 løg i ringe

Coleslaw:

1 spidskål
6 gulerødder
1½ dl mayonnaise
2-2½ dl fromage frais
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. karry
Salt og peber

Sellerifritter:

2⁄3 rodselleri skåret i stave
2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Nuggets med BBQ-sauce og pommes frites

Fremgangsmåde:

Dipsauce:

2 dl fromage frais rørt med 2 tsk. dijonsennep og smagt til med salt

Sellerifritter:

Vend selleristavene med olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 220° varm ovn i ca. 25 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Coleslaw:

Snit kålen fint. Riv gulerødderne fint. Rør mayonnaise, fromage frais, sennep og karry sammen. Smag til med salt og peber. Tag halvdelen fra til madpakker fredag.

Burgere:

Form kødet til 6 flade bøffer. Krydr med salt og peber og steg dem i olien over middelstærk varme i ca. 6 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Læg bøffer og coleslaw i de flækkede boller sammen med løgringe.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Tortillaer med oksekødsfyld