Tirsdag d. 23. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Burger med svinekød og pommes frites
Gode burgere med bøffer af svinekød

4 pers.
Ingredienser til burger med svinekød og pommes frites
4 burgerboller
100 g babyleaves
½ potte basilikum
½ glas soltørrede tomater i oliemarinade
25 g pecorino- eller parmesanost
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
1 løg
Mayonnaise rørt med lidt vand og paprika
Bøf:
500 g hakket svinekød
2 spsk. olie
Salt og peber
Pommes frites:
1 kg bagekartofler
2 spsk. olie
Salt
PRØV OGSÅ: Burger med svinekød og coleslaw
Fremgangsmåde
Pommes frites:
Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Dup dem tørre og vend dem med olie. Steg dem i en 220° varm ovn i ca. 30 min. Krydr med salt mod slutningen.
Bøf:
Form kødet til fire flade bøffer. Krydr med salt og peber. Steg dem igennem over middelstærk varme (ca. 6 min. på hver side).
Burger:
Lun bollerne. Skyl babyleaves og basilikumblade og dup dem tørre. Lad tomaterne dryppe af, men gem olien. Kør tomater, parmesan og hvidløg til en grofthakket masse i en foodprocessor. Tilsæt oliemarinaden, mens der køres. Smag til med salt og peber. Fyld salat, bøf, tomatpesto, løg og basilikum i de lune boller. Servér burgerne med friter og lidt mayonnaise.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Stegt flæsk med persillerisotto