Burger med svinekød og pommes frites

Gode burgere med bøffer af svinekød

4 pers.

Ingredienser til burger med svinekød og pommes frites

4 burgerboller
100 g babyleaves
½ potte basilikum
½ glas soltørrede tomater i oliemarinade
25 g pecorino- eller parmesanost
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
1 løg
Mayonnaise rørt med lidt vand og paprika

Bøf:

500 g hakket svinekød
2 spsk. olie
Salt og peber

Pommes frites:

1 kg bagekartofler
2 spsk. olie
Salt

PRØV OGSÅ: Burger med svinekød og coleslaw

Fremgangsmåde

Pommes frites:

Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Dup dem tørre og vend dem med olie. Steg dem i en 220° varm ovn i ca. 30 min. Krydr med salt mod slutningen.

Bøf:

Form kødet til fire flade bøffer. Krydr med salt og peber. Steg dem igennem over middelstærk varme (ca. 6 min. på hver side).

Burger:

Lun bollerne. Skyl babyleaves og basilikumblade og dup dem tørre. Lad tomaterne dryppe af, men gem olien. Kør tomater, parmesan og hvidløg til en grofthakket masse i en foodprocessor. Tilsæt oliemarinaden, mens der køres. Smag til med salt og peber. Fyld salat, bøf, tomatpesto, løg og basilikum i de lune boller. Servér burgerne med friter og lidt mayonnaise.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Stegt flæsk med persillerisotto