Champignon a la creme med mørbrad

Champignon a la creme er lækkert tilbehør til alt lige fra et stykke ristet brød til en rød bøf. Her er opskriften på den klassiske ret, hvor kødet er tilberedt i flødesaucen. Retten er krydret med timian og laurbærblade og smagt til med balsamicoeddike.

Foto: Søren Kvist

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

3 store løg
500 g champignoner
500 g svinemørbrad
2 spsk. hvedemel
2 spsk. smør
2 spsk. solsikkeolie
2 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet sort peber
2 kviste timian
3 laurbærblade
3 spsk. hvid balsamicoeddike
½ l piskefløde
Evt. persille
 

PRØV OGSÅ: Mørbradgryde
 

Fremgangsmåde

Pil løgene og skær dem i tynde strimler. Skær roden af champignonerne og snit toppene ganske fint.
Puds mørbraden af og skær den i skiver på ca. 3 cm’s tykkelse. Giv dem et let tryk, så de bliver flade, og vend dem i melet. 
Opvarm 1 spsk. smør sammen med 1 spsk. olie og rist forsigtigt mørbradbøfferne heri. Krydr med salt og peber undervejs. Lad bøfferne blive gyldne, men ikke for meget, så bliver retten mørk. Lad kødet stege i 2-3 min. på hver side og tag det af panden.
Hæld resten af smørret og olien på panden. Skru helt op for varmen og tilsæt så de fintskivede champignoner, timian og laurbærblade. Steg væden ud af svampene, det tager mindst 5 min., og tilsæt herefter snittede løg og hvid balsamicoeddike. Lad væden koge helt væk og tilsæt så fløde. Bring fløden til kogepunktet, læg mørbradbøfferne i panden og lad dem småsimre i ca. 10 min. i saucen. Giv endelig ikke kødet for lang tid, så bliver det tørt og sejt.
Drys evt. med persille og servér din fyldige champignon a la creme og mørbrad med nye kartofler, godt brød samt en lækker grøn salat.