Dybstegt skinke med sød chili

Masser af råvarer og masser af smag!

Hovedret til 4 personer

Det skal du bruge:
400 g skinkestykker/mørbrad
½ dl sojasauce
1 tsk. stødt ingefær
Salt og friskkværnet peber
1½ l fritureolie eller anden smagsneutral planteolie

Dej
¼ dl solsikkeolie
½ dl vand
1 dl øl
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
125 g mel
½ sammenpisket æg
2 æggehvider

Chiliwok
1 rødløg
3 gulerødder
1 halvt broccolihoved
1 rød peberfrugt
1 bdt. forårsløg
1 lille dåse ananas - gem juicen til sauce
3 dl hønseboullion
3 tsk. maizenamel udrørt i ½ dl koldt vand
1 spsk. solsikkeolie til stegning
1 fed hvidløg
1 tsk. stødt ingefær
3 spsk. sojasauce
2 spsk. risvin eller tør sherry
½ dl ananasjuice
¾ dl sød chilisauce
Salt og friskkværnet peber

Tilbehør
Kogt ris

Prøv også: Flankesteak og kartoffelsalat

Sådan gør du:
Kød I: Skær kødet i mundrette stykker eller strimler på tværs af kødfibrene og marinér kødstykkerne i en blanding af sojasauce, stødt ingefær, salt og friskkværnet peber. Lad kødet stå i køleskabet i ca. 1 time, til dejen er klar.

Dej: Pisk olie, vand og øl sammen. Pisk salt, sukker og mel i. Tilsæt ½ sammenpisket æg og lad dejen hvile i en times tid - ligesom kødet. Pisk æggehviderne stive, kort tid før dejen skal bruges, og vend dem grundigt i dejen, til den bliver jævn.

Chiliwok I: Skær løget i både, der igen deles i de enkelte blade. Skræl gulerødderne og skær dem i 4 mm tynde skiver på skrå. Del broccolihovedet i små buketter og skær peberfrugten i mundrette stykker. Snit forårsløgene på langs og del ananasstykkerne en gang, hvis de er for store. Det hele skal have mundrette størrelser, så man kun tager ét stykke ad gangen og virkelig smager på de enkelte grøntsager.

Kød II: Varm fritureolien op til 180°. Dyp kødstykkerne et efter et i dejen og sænk dem i den hede olie. De skal tilberedes ad to omgange, ellers bliver olien afkølet for meget. Lad skinkestykkerne stege i ca. 5-7 min., tag dem op med en hulske og læg dem på et tykt lag køkkenrulle.

Chiliwok II: Varm bouillonen op og rør maizenamelet ud i koldt vand, så det er parat, når grøntsagerne er svitset færdige. Varm 1 spsk. olie op i en stor pande. Tilsæt løg og gulerødder. Svits dem 1 minut og tilsæt så peberfrugt. Svits i yderligere 2 min. og tilsæt så broccoli, forårsløg, ananas, hakket hvidløg, stødt ingefær, sojasauce, risvin, hønsebouillon, ananasjuice og sød chilisauce. Smag til med salt og friskkværnet peber. Jævn saucen med maizena udrørt i vand og varm pandens indhold kortvarigt op, til saucen tykner. Servér de dybstegte skinkestykker med ris og grøntsager i sød chilisauce - en ret, der vækker glæde.

Prøv også: Pølser i baconsvøb

Prøv også: Mørbrad på spyd og salat