Farsbrød, grøn puré og skysauce

God aftensmad til 4

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Farsbrød:

750 g hakket kalv og flæsk
1½ tsk. salt
2 æg
1 dl havregryn
1 finthakket løg
1 dl mælk
2 tsk. paprika
½ tsk. cayennepeber
70 g parmaskinke i tynde skiver
2 dl oksebouillon
Majsstivelse
Sojasauce

Grøn puré:

4 skrællede bagekartofler i tern
½ skrællet rodselleri i tern
Ca. 350 g grønne bønner
250 g cremefraiche 18 %
Salt og peber

PRØV OGSÅ: Skinkewok

Sådan gør du:

Farsbrød:

Rør kød og salt sammen. Tilsæt æg, havregryn, løg, mælk og krydderier og rør alt til en ensartet fars. Form farsen til et brød og læg dette i en bradepande. Læg parmaskinke hen over toppen. Hæld bouillon i bradepanden og steg farsbrødet midt i en 200° varm ovn i ca. 45 min. Si væden fra bradepanden ned i en kasserolle. Varm væden op, jævn let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med sojasauce.

Grøn puré:

Kog kartoffel- og selleritern møre i rigeligt vand. Lad bønnerne koge med de sidste 4 min. Hæld vandet fra, men gem lidt. Purér det hele tilsat cremefraiche. Spæd evt. med lidt kogevand. Smag til med salt og peber.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Medisterpølse og karrykål