Gris

Farseret porre

2. april 2013 af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard.
Lækker middag med porre svøbt i fars, råkostsalat og bagekartofler

Ingredienser til farseret porre

Farseret porre:

500 g hakket svinekød
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
1 tsk. timian
2 spsk. revet løg
½ dl grahamsmel eller fintvalsede havregryn
1 æg
Ca. 1½ dl mælk
1 bdt. porrer
1 sammenpisket æggehvide
Ca. 1½ dl rasp
2 spsk. olie og 1 spsk. smør

Råkostsalat:

2 tsk. grovkornet sennep
1 spsk. (æble)eddike
2-3 spsk. olie
Salt
½ blomkål
3-4 æbler
1 dl soltørrede abrikoser i strimler

Bagt kartoffel:

6 bagekartofler forsynes med et kryds i toppen og bages møre ved 200° i 1-1½ time. Serveres med smør

PRØV OGSÅ: Grøntsagslasagne

Fremgangsmåde

Råkost:

Rør sennep, eddike og olie sammen. Smag til med salt. Riv blomkål og æbler groft. Vend blandingen med kål, æbler og abrikoser.

Farseret porre:

Bland kød og krydderier. Rør løg, mel og sammenpisket æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt, og lad farsen hvile i køleskabet, til resten er klar.

Skær porrerne i 8 cm lange stykker (kassér den øverste grønne del) og kog dem netop møre i en smule vand. Lad dem dryppe af. Form farsen til aflange firkanter. Læg et porrestykke på hver og rul farsen omkring porren. Vend rullen i først i æggehvide og så i rasp blandet med salt og peber. Steg dem i fedtstoffet i 2-3 min. på alle fire sider.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Burger med ærtepesto

Sponsoreret indhold