Farspandekage med løgsauté

Servér med brød og salat.

Foto: Jacob Ljørring

Det skal du bruge
Farspandekage
500 g hakket kalv og flæsk
200 g kogte kartofler
1 porre
2 stængler bladselleri
130 g blomkål
Salt og peber
200 g bacon
2 æg
2 tsk. revet løg
50 g mel
1½ dl mælk
100 g løse majs
25 g fedtstof

Løgsauté
8 forårsløg
2 rødløg
Salt og peber
Smør
4 stængler estragon

Lav også skinke og tomat i butterdej.


Sådan gør du
Farspandekage: Skær kartoflerne i terninger og porren og bladselleristænglerne i skiver. Pluk blomkålen i små buketter. Blanchér porre, bladselleri og blomkål i vand med salt i 1 minut. Skær baconen i tynde
strimler. Rør kødet med æg, salt og peber. Tilsæt løg, mel og mælk og rør det godt sammen. Rør derpå kartofl erne, de kogte grøntsager og majsen i farsen sammen med baconen. Smelt fedtstoffet på en pande og fordel farsen herpå. Steg pandekagen ved forsigtig varme i ca. 10 min. på begge sider.

Løgsauté: Rens forårsløgene og snit dem i lange stykker. Pil rødløgene og skær dem i både, som derpå blancheres i vand med salt i 1 minut. Smelt smørret i en gryde og sautér forårsløg og rødløg sammen. Tilsæt den hakkede estragon og krydr med salt og peber.
Servér farspandekagen med løgsauté, brød og salat.