Flæskesteg med rosmarin

Sprød flæskesteg med rosmarin.

Foto: Jacob Ljørring

Sprød flæskesteg med rosmarin

4 personer

Det skal du bruge:
1-1,5 kg ridset svinekam,
1-2 spsk. groft salt,
2 lime,
1 kvist rosmarin,
12 pillede skalotteløg,
5 hele kardemomme,
¾ l vand eller bouillon.

Læs også: Traditionel flæskesteg

Sådan gør du:
Riv limeskallen og bland halvdelen af den med saltet og grofthakket rosmarin. Gnid stegen godt med blandingen og få den godt ned imellem sværene. Læg din flæskesteg så lige som muligt i en bradepande. Hæld vand, skalotteløg og kardemomme ved og stil stegen i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og lad den stege i 20 minutter.

Skru den ned på 175° og steg den 1 time mere. Stik evt. etstegetermometer i den. For at være færdig skal den være 65° indeni. Når skalotteløgene sammenlagt har stegt i ca. 45 minutter, tages de op af bradepanden og gemmes.

Løber bradepanden tør for vand, spæder man den løbende. Er sværene ikke helt sprøde, når stegen er færdig, kan man stille den i ovnen på grill i et øjeblik. Før der skæres af stegen, skal den stå og trække utildækket i 20 minutter. Ved anretningen drysses med resten af limeskallen. Bouillon og løg fra bradepanden gemmes til sauce og garniture.

Læs også: Lækker andesteg