Flanksteak

Serveret med vinterslaw

Det skal du bruge:
Ca. 900 g hvidløgsmarineret flanksteak,
1 spsk. olie,
1 spsk. smør.
Vinterslaw: 2 store gulerod,
2 store æbler,
¼-½ hvidkål.
Dressing: 2½ spsk. sød sennep,
2 dl let mayonnaise,
citronsaft,
salt.
Endvidere: 1 kg kartofler,
2 spsk. olie,
1 tsk. paprika,
salt.

Tilbehør: Tomatketchup.

Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 210°.

Vinterslaw: Skræl gulerødder og riv dem groft. Del æbler, fjern kernehus og skær i tern. Snit kålen fint.

Dressing: Rør sennep og mayonnaise sammen. Smag til med citron og salt. Vend med grøntsagerne. Lad det trække i 20 min.

Kartolfer:Skrub kartoflerne rene. Skær dem i grove både, som duppes tørre. Kom dem i en frysepose. Hæld olie og paprika i og gnid det hele sammen. Kom derefter kartoflerne på en plade med bagepapir. Bages midt i den varme ovn i ca. 25 min. Vend undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Kød:Brun flanksteak i fedtstoffet på en pande ca. 1 min. på hver side. Dæmp varmen til middel og steg yderligere 6-8 min. på hver side for rosastegt.
Lad kødet hvile 5 min.


Tilberedningstid: Ca. 45 min.,
heraf arbejdstid ca. 30 min.