Flanksteak med bouillon-kartofler

Serveret med spændende tilbehør

Foto: Anton G. Skov

Det skal du bruge:
Flanksteak
1 flanksteak, ca. 500 g
3 tsk. herbes de Provence
2 tsk. raps- eller olivenolie
1 tsk. salt
Peber

Bouillonkartofler
1 kg små, skurede kartofler
10 små rødløg
1 squash
5 dl god bouillon
Salt og peber
1 lille bdt. persille

Hvidløgsgulerødder
400 g gulerødder
1½ spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
Salt og peber
2 spsk. citronsaft eller hvidvinseddike

Lav også kalv i dild.
 

ENERGI PR. PERSON

  • 2500 kJ (600 kcal)
  • Protein: 25 % (36 g)
  • Kulhydrat: 47 % (68 g)
  • Fedt: 28 % (18 g)
  • Hvis du vil tabe dig, kan du spise 3 skiver steg med 1/6 af bouillonkartoflerne og ¼ af hvidløgsgulerødderne.

Sådan gør du
Bouillonkartofler:
Halvér kartoflerne og løgene og skær squashen i grove stykker. Kom kartofler og grøntsager i et fad, tilsæt bouillon,salt og peber og sæt fadet i ovnen ved 200° varmluft i 45 min. Prik i kartoflerne med en lille, spids kniv og mærk efter, om de er møre, eller de skal have lidt længere tid.

Flanksteak:
Drys flanksteaken tæt med krydderierne. Pensl med olie oven på krydderierne og drys med salt og peber. Læg stegen på en bageplade med bagepapir og stil den i ovnen over eller under kartoflerne. Bag den i ovnen i ca. 35 min. Stegen er rosastegt, når centrumtemperaturen er ca. 60°. Lad stegen trække på skærebrættet i ca. 5 min., inden den skæres i tynde skiver.

Hvidløgsgulerødder:
Skær gulerødderne i tynde skiver. Vend dem grundigt med en dressing blandet af olivenolie, finthakket hvidløg, salt, peber og citronsaft.

Grøntsager pr. person 250 g