Flanksteak og kartoffelsalat

Lækkert kød med en god kartoffelsalat til

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 600 g flanksteak med peber og ramsløg
Olie
Salt

Kartoffelsalat:

1 kg små nye kartofler
Salt og peber
3 dl Cheasy fraiche 6 %
½ dl mayonnaise
11/4 dl klippet purløg
250 g cherrytomater


Sådan gør du:

Kartoffelsalat:

Skrub kartoflerne rene og skær dem i kvarter. Kog dem i saltet vand, til de er netop møre (ca. 6 min.). Lad dem dryppe af. Hæld kartoflerne ud på et fad e.l. til afkøling. Rør Cheasy fraiche, mayonnaise og 1 dl purløg sammen. Smag til med salt og peber. Skær tomaterne i halve. Vend afkølede kartofler, tomater og dressing sammen. Drys resten af purløget over.

Flanksteak:

Pensl kødet med lidt olie. Grill (eller pandesteg) det i 6-8 min. på hver side afhængig af tykkelse. Drys med salt og lad det trække i 5 min., inden det skæres i skiver på tværs af kødfibrene.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.