Tirsdag d. 17. juli 2012 - af Pia Friis Andreassen
Flanksteak og kartoffelsalat
Lækkert kød med en god kartoffelsalat til

4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 600 g flanksteak med peber og ramsløg
Olie
Salt
Kartoffelsalat:
1 kg små nye kartofler
Salt og peber
3 dl Cheasy fraiche 6 %
½ dl mayonnaise
11/4 dl klippet purløg
250 g cherrytomater
Sådan gør du:
Kartoffelsalat:
Skrub kartoflerne rene og skær dem i kvarter. Kog dem i saltet vand, til de er netop møre (ca. 6 min.). Lad dem dryppe af. Hæld kartoflerne ud på et fad e.l. til afkøling. Rør Cheasy fraiche, mayonnaise og 1 dl purløg sammen. Smag til med salt og peber. Skær tomaterne i halve. Vend afkølede kartofler, tomater og dressing sammen. Drys resten af purløget over.
Flanksteak:
Pensl kødet med lidt olie. Grill (eller pandesteg) det i 6-8 min. på hver side afhængig af tykkelse. Drys med salt og lad det trække i 5 min., inden det skæres i skiver på tværs af kødfibrene.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.