Frikadeller med champignoner og honningbagt selleri

Skønne frikadeller med champignoner serveret med honningbagt selleri og grovflute. Opskrifrten på disse frikadeller er fra Slankeklubben.

Foto: Mannerup/Kate\'s Joint

(Opskriften på frikadeller giver 4 portioner)

Ingredienser - frikadeller med champignoner:

1½ skive franskbrød
1½ dl skummetmælk
150 g champignoner
4 skiver røget svinefilet eller bacon uden fedt
1 løg
300 g hakket svinekød 6 %
1 tsk. salt
½ tsk. peber
1 æg
4 tsk. oliemargarine

Græsk yoghurt

Honningbagt selleri:
600 g knoldselleri
2 stk. æbler
1 stk. rødløg
1 spsk. honning
2 tsk. rapsolie
½ tsk. timian
Salt og peber

Tilbehør:
160 g grovflute

Prøv også: Frikadeller med rug og ramsløg fra Verdens Bedste Kur
 

Energi pr. portion

  • 457 kcal / 1909 kJ
  • Fedt 16 g
  • Kulhydrater 54 g
  • Protein 29 g
  • Kostfibre 8 g

Fremgangsmåde - frkadeller med champignoner:

Udblød brødet i mælken. Rens champignonerne og hak dem groft. Hak den røgede filet og løget fint.
Rør det hakkede svinekød godt med salt og peber. Tilsæt det udblødte brød, champignonerne, den røgede filet, løget og ægget og rør det hele sammen.
Opvarm oliemargarinen på en slip let-pande. Form farsen med en dessertske og brun frikadellerne i 2 min. på hver side.
Tag frikadellerne af panden, læg dem i et ildfast fad og steg dem færdige i ovnen ved 175° (15-20 min.).

Honningbagt selleri: Skræl sellerien og æblerne og pil løget. Skær dem alle i både og vend dem i en skål med honning, olie, timian, salt og peber. Fordel grøntsagerne i et ildfast fad og bag dem i ovnen ved 160° i 20-25 min.

Varigt vægttab med Slankeklubben - klik her!