Fredag d. 11. marts 2011 - af Lisa Bolting
Frikadeller med peanuts
Hvis du trænger til at variere dine frikadeller, så prøv disse lækre og sunde frikadeller med peanuts.

Opskriften på frikadeller med peanuts er til 4 personer
Ingredienser - frikadeller med peanuts:
350 g hakket kalv og flæsk 8-10 %
1 tsk. salt
1 hakket løg
2 spsk. hvedemel
1 æg
1 dl skummetmælk
50 g grofthakkede peanuts
½ tsk. sort peber
2 tsk. oliemargarine
Prøv: Thailandske frikadeller med spicy sause
Fremgangsmåde - frikadeller med peanuts:
Rør kødet sejt med salt. Tilsæt løg, hvedemel og æg og rør derpå mælken i lidt efter lidt, til farsen har en passende konsistens. Rør de grofthakkede peanuts i farsen og form den til frikadeller. Brun dine frikadeller på en slip letpande i oliemargarine og læg dem derpå i et ovnfast fad. Steg dem færdige i ovnen ved 185° i ca. 15 min.
Servér fx de færdige frikadeller med en sommerkartoffelsalat og masser af grøn salat.
Energi pr. portion
273 kcal / 1140 kJ
Fedt: 16 g
Kulhydrat: 9 g
Protein: 25 g
Kostfibre: 2 g