Frikadeller og råkost salat

Frikadeller er perfekte med råkost til. Her får du opskriften på frikadeller med råkost af gulerødder og rødbeder.

Foto: Martin Tanggaard

Opskriften på frikadeller er til 4 personer

Ingredienser - frikadeller med råkost:

1 kg g hakket svin/kalv, 8-12 %
2 tsk. salt
2 æg
4 spsk. havregryn
1 lille finhakket løg
2 fed finhakket hvidløg
2 tsk. paprika
2 tsk. peber

Råkost:

3/4 kg gulerødder
½ kg rødbeder
3 spsk. olie
2 spsk. honning
Eddike (gerne æble-)
Salt
1 dl ristede græskarkerner

Tilbehør:

Rugbrød og evt. surt f.eks. agurker

Prøv også: Brændende kærlighed

Fremgangsmåde - frikadeller med råkost:
 

Frikadeller:

Rør kødet med salt og derefter med de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile ½ time i køleskabet. Form farsen til frikadeller med spiseske. Steges i olien over middel varme cirka 5 minutter på hver side. Tag frikadeller fra til madpakker fredag.

Råkost:

Skræl gulerødder og rødbeder. Skær grøntsagerne i grove stykker. Kør gulerødder tilsat halvdelen af olien og honningen til grofthakket i foodprocessor i 10-15 sekunder. Kør derefter rødbeder tilsat resten af olie og honning på samme måde. Et rivejern kan også bruges. Blandes sammen i en skål. Smag til med eddike og salt. Vend græskarkerner i lige inden servering.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min, heraf arbejdstid ca. 25 min.

Prøv også: Farsbrød, grøn puré og skysauce