Fuldkornspizza med serranoskinke

Skøn middag både til hverdag og weekend.

Foto: Martin Tanggaard

(4 personer)

Det skal du bruge:
5-6 tynde skiver serranoskinke
Lidt olie til pensling
4-6 cocktailtomater i halve
Salt
1 dl sorte oliven
Ca. 200 g revet mozzarellaost
50 g rucola

Lav en pizza med italiensk fyld.

Tomatsauce:
1 dåse flåede, hakkede tomater
70 g tomatkoncentrat
4 ansjoser eller benfri sild
2 fed hvidløg
1 tsk. sukker
2 tsk. oregano
Salt
Peber

Dej:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. honning
2 tsk. salt
2 spsk. olie
350 g pizzamel
80-100 g fuldkornshvedemel

Prøv en nudelsalat med svinekød og bønner.

Sådan gør du
Dej: Opløs gæren i vandet, tilsæt honning, salt og olie og rør, til alt er opløst. Tilsæt lidt efter lidt de to slags mel under omrøring og ælt,til du har en smidig dej. Sæt dejen tildækket til hævning på et lunt sted i ca. 1 time.

Tomatsauce: Kør tomater, tomatkoncentrat, ansjoser og hvidløg i en foodprocessor og smag til med sukker, oregano, salt og peber.

Pizza: Slå dejen ned og rul den tynd, så den passer til ovnens bradepande. Pensl med et tyndt lag olie og fordel tomatsaucen over dejen i et jævnt lag. Fordel de friske tomater på pizzabunden. Krydr dem med salt og strø oliven og ost over pizzaen, som herefter bages midt i en 225° varm ovn (varmluft) i ca. 16 min. Fordel serranoskinke og rucola over den nybagte pizza.

Lav pizza med skinde, mozzarella og snackpeber.