Onsdag d. 1. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Fyldig salat med jordbær og bacon
En rigtig skøn sommersalat

4 pers.
Ingredienser til fyldig salat med jordbær og bacon
450 g bacon
Salat:
2 spidskål
500 g jordbær
1 agurk
Dressing:
225 g fromage frais
200 g mayonnaise
1 spsk. mild sennep
2 tsk. paprika
Citronsaft
Salt og peber
1 potte dild
Tilbehør:
Groft brød
PRØV OGSÅ: Salatpakker med rejer og avokado
Fremgangsmåde
Bacon:
Dup baconen tør og steg den sprød på en tør pande. Læg den derefter på et stykke dobbelt køkkenrulle en kort stund. Bræk den evt. i stykker eller servér den hel til salaten.
Salat:
Skær spidskålen i kvarter. Skyl dem, dup dem tørre og skær dem i papirtynde strimler. Skyl jordbærrene og dup dem tørre. Fjern blomsten og skær jordbærrene i halve. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i halvmåner.
Dressing:
Rør fromage frais, mayonnaise, sennep og paprika sammen. Smag det til med citronsaft, salt og peber. Vend det hele sammen inkl. skyllet, plukket dild.
Tilberedningstid:
Ca. 20 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
PRØV OGSÅ: Wokkylling i jordbær