Fyldt mørbrad

Mørbrad i en lidt lettere udgave.

Hej Lone.
Jeg elsker denne fyldte mørbrad med flødesauce, men da jeg er overvægtig, håber jeg, du kan hjælpe med at gøre den lidt lettere.
Venlig hilsen Vivian

Hej Vivian.
Når du skal tabe dig, er det en god ide også at se på, hvor store portioner du spiser. Selv om jeg har fjernet en del fedt fra retten her, kan du ikke bare spise løs. Du er nødt til også at spise mindre. Venlig hilsen Lone Viggers

1 svinemørbrad (ca. 500 g)
75 g svesker
1 æble
1 spsk. rapsolie eller flydende fedtstof
Salt og peber
2 dl bouillon (evt. vand + terning)
2½ dl fløde 9 %
1½ spsk. majsstivelse

Lukket pizza med skinke

TILBEHØR:
Kogte kartofler
Dampede grønsager (beregn 200-300 g pr. person)
Ribsgele

Kyllingedeller

Skræl æblet og skær det i både. Skær sener og fedt af mørbraden. Brug skaftet af en grydeske til at bore et hul midt igennem mørbraden. Prop svesker og æblebåde i hullet i mørbraden fra begge sider, til den er hel fuld. Brun mørbraden i olien på en pande. Krydr med salt og peber. Tilsæt bouillon, og lad mørbraden simre med låg i 15 min. Vend den om undervejs. Tag mørbraden op af panden og læg den på et skærebræt. Rør fløden, med majsstivelse og kom på panden under omrøring. Kog op og smag til med salt og peber. Skær mørbraden i skiver og server med kogte kartofler, dampede grønsager og ribsgele.

Hvis du vil tabe dig, kan du spise: 2 stykker mørbrad (ca. en sjettedel af mørbraden), 3 spsk. sauce og 2 kartofler, mindst 200 g grønsager og 1 tsk. ribsgele.

ENERGI PR. PERSON:

2700 kJ (640 kcal)
Energifordeling:
Protein: 23 % (37 g)
Kulhydrat: 57 % (91 g)
Fedt: 20 % (14 g)