Fyldt nakkefilet

Stegt i ovnen med lækkert i tilbehør

Det skal du bruge:
Ca. 1,2 kg nakkefilet.

Kryddersmør:
100 g smør,
4 tørrede abrikoser i strimler,
2 hakkede fed hvidløg,
2 spsk. hakket rosmarin.

Tilbehør:
3 store peberfrugter i
forskellige farver,
1 økologisk citron,
honning,
salt, peber,
ca. 1 kg kartofler.

Sådan gør du:

Kød:
Skær en vandret lomme gennem kødet lige under spæklaget.

Rør kryddersmør sammen og fyld det i lommen i et jævnt lag. Rids spæklaget let. Krydr med salt og peber.

Læg stegen i en bradepande, der også kan rumme peberfrugter og kartofler. Hæld lidt vand ved. Sæt stegen midt i en kold ovn. Sæt ovnen på 180° og lad stegen stå i 2 timer.

Bruges stegetermometer, skal det vise 80°, når kødet er gennemstegt.

Halver peberfrugter, fjern indmad og del dem i grove stykker, som lægges i bradepanden ved kødet, efter det har stegt i 1 time. Læg også citron skåret i skiver og skrubbede kartofler ved. Vendes et par gange. Når alt er mørt, sies skyen og skummes for fedt. Smag den til med honning, salt og peber.