Lørdag d. 1. januar 2011 - af Lone Viggers
Glaseret skinke
Glaseret skinke med grønlangkål

6 personer
Det skal du bruge:
1 røget skinke, 600-800 g
1 dl honning
2 usprøjtede appelsiner
1 tsk. sennep
Hele nelliker
Grønlangkål
600 g grønkål
3 spsk. majsstivelse eller hvedemel
5 dl skummet- eller minimælk
½ knsp. revet muskatnød
1 tsk. salt
1 knsp. peber
½-1 tsk. sukker
Lav også svinekam
Tilbehør:
Kogte kartofler og gulerødder. Beregn 250 g kartofler og 150 g gulerødder pr. person.
Sådan gør du:
1. Kog skinken i letsaltet vand i 20- 25 min. og fjern eventuelle snore eller net.
2. Tænd ovnen på 200° (180° varmluft).
3. Giv honningen, saften fra 1 appelsin og senneppen et hurtigt opkog. Hæld halvdelen af glaseringen over den kogte skinke. Skær den sidste appelsin i meget tynde skiver og sæt disse fast på skinken med hele nelliker. Hæld resten af glaseringen over appelsinskiverne og bag skinken i 30 min.
4. Grønlangkål: Skyl grønkålen godt og fjern den tykke stilk. Hak bladene meget fint.
5. Kom grønkålen i en stor gryde sammen med ca. 3 dl vand. Bring det i kog og lad det koge under låg i 10 min. Hæld vandet fra, hvis der er noget tilbage.
6. Rør majsstivelsen ud i mælken eller ryst mælk og hvedemel til en jævning.
7. Kom al mælken med majsstivelse eller med meljævningen i grønkålen, tilsæt muskatnød, salt, peber og sukker og lad det koge ved svageste varme i ca. 5 min. Smag til.
8. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis grønlangkålen er for tyk. Servér skinke med grønlangkål, kogte kartofler og gulerødder. Pynt evt. med revet appelsinskal.
Grøntsager pr. person
200 g
Energi pr. person
2500 kJ (600 kcal)
Protein: 21 % (32 g)
Kulhydrat: 50 % (76 g)
Fedt: 29 % (20 g)
Hvis du vil tabe dig, kan du spise
1 skive skinke med 1-2 dl grønlangkål, 3-4 kartofler og de gulerødder, du har lyst til.
Tip!
Skal det være meget let, kan du bruge ½ l færdiglavet hvid grundsauce, højst 5 g fedt pr. 100 g, i stedet for mælk, majsstivelse/ mel, salt, peber og sukker.