Glaseret skinke

Skøn glaseret skinke og grønlangkål

Glaseret skinke - Foto: Martin Tanggaard

Glaseret skinke til 4 personer
Kan delvis forberedes dagen før.

Det skal du bruge:
Glaseret skinke: Ca. 1,2 kg letsaltet, letrøget skinke, 1 laurbærblad, 1 lille løg, 2 gulerødder, 4 peberkorn, hele nelliker, ca. 2 spsk. brun farin.

Grønlangkål: 1 kg friske grønkålsblade, grøntsagsbouillon, 600 g kartofler, 2-2½ dl piskefløde, salt, peber.

Tilbehør: Tyttebær.

Sådan gør du:
Glaseret skinke: Læg skinken i en gryde. Hæld vand på, så det lige dækker, og bring det i kog. Skum for urenheder. Tilsæt laurbærblad, løg, der er skåret i halve, gulerødder og peberkorn. Lad skinken småkoge i ca. 50 min., til den har en centrumtemperatur på 60°. Sluk for gryden og lad kødet trække i 20 min. under låg. (Hertil kan retten forberedes dagen i forvejen).

Lad skinken afkøle og fjern sværen, men lad spækket blive på. Opvarm ovnen til 230°. Snit store tern i spækket og sæt hele nelliker ned i hvert kryds. Strø og tryk brun farin over skinken og sæt den midt i den varme ovn i ca. 15 min., til farinen er smeltet og karamelliseret.

Grønlangkål: Skær de grove ribber af kålen. Kog kålen i grøntsagsbouillon i 10 min. Tag den op med en hulske og pres den fri for væde eller vrid den. Hak den med en kniv eller kør den i
blenderen, til den er grofthakket. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i kålvandet og lad dem afdryppe. Mos kartoflerne, bland dem med kål og fløde, til blandingen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Lækker andesteg

Lækker flæskesteg