Græske frikadeller

Græske frikadeller serveret med bulgursalat. Prøv disse fedtfattige frikadeller fra Letliv.dk.

Foto: Mannerup

(4 portioner ræske frikadeller)

Ingredienser - græske frikadeller med bulgursalat:

Frikadeller:

400 g hakket svinekød 6 %
1 tsk. salt + ½ tsk. peber
1 løg
50 g hvedemel
1 æg
½ tsk. tørret rosmarin
½ bdt. persille
1 dl skummetmælk
100 g Cheasy salattern 3 % naturel
4 tsk. olivenolie

Bulgursalat:

150 g bulgur
4½ dl vand
1 agurk
1 dl græsk yoghurt 2 %
2 fed hvidløg
Salt og peber

TIP: Servér gerne de græske frikadeller sammen med agurke- eller gulerodsstave

Prøv: Frikadeller med peanuts

Fremgangsmåde - græske frikadeller:

Græske frikadeller:

Rør kødet sejt med salt og peber.
Tilsæt derpå hakket løg, hvedemel, æg og de øvrige krydderier og rør mælken i farsen lidt ad gangen. Vend til slut osten i farsen.
Lad olien blive varm på en slip let-pande, form frikadellerne med en ske og brun dem i olien i 2 min. på hver side.
Læg herefter de færdige frikadeller i et ildfast fad og steg de græske frikadeller færdige i ovnen ved 175° i ca. 15 min.

Bulgursalat:

Hæld bulguren i en skål. Kog vandet, hæld det over bulguren og lad grynene trække i ca. 30-45 min.
Riv agurken og vrid væden fra. Rør den græske yoghurt med den revne agurk og presset hvidløg.
Vend agurkedressingen med bulgurgrynene og smag til med salt og peber.

Prøv også: Thailandske frikadeller med spicy sause

Energi pr. portion

  • 464 kcal / 1941 kJ
  • Fedt 16 g
  • Kulhydrater 46 g
  • Protein 37 g
  • Kostfibre 1 g

Tab dig med Letliv.dk- læs mere her