Torsdag d. 24. november 2011 - af Pia Friis Andreassen
Gratineret farsbrød og paprikasauce
Farsbrød er en lækker middagsret, der er god til både hverdag og weekend

Farsbrød til 4 personer
Det skal du bruge til farsbrød:
400 g hakket kalv og flæsk, 1 dl kogte, kolde ris, 1 hakket løg, 2 hakkede fed hvidløg, 2 spsk. smuldret fetaost, 3 spsk. hakket persille, 1 tsk. stødt koriander, 1 tsk. groft salt, ½ tsk. peber,
½ spsk. kartoffelmel. 3 spsk. revet mozzarellaost til gratinering.
Sauce: ¼ l madlavningsfløde 8 %, 1 spsk. tomatkoncentrat, 1 tsk. paprika, salt, peber.
Tilbehør: Halve bagte kartofler, dampet broccoli
Farsbrød - sådan gør du:
Farsbrød: Opvarm ovnen til 180°. Bland ingredienserne til farsen sammen og form farsen til et "brød", som lægges i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Drys mozzarellaost over og sæt dit farsbrød i den varme ovn i ca. 45 min.
Sauce: Pisk fløde, tomatkoncentrat og paprika sammen i en lille kasserolle og varm det op. Lad det snurre over svag varme i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.