Tirsdag d. 24. juli 2012 - af Pia Friis Andreassen
Grillet svinekød og grøntsager
Lækkert kød og grønt til grillen

4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 800 g nakkekoteletter
2 spsk. olie
1½ tsk. timian, salt og peber
Grøntsager:
500 g pebersnack-mix
2 courgetter
4 løg
2 spsk. olie
Ca. 1 tsk. grillkrydderi, salt og peber
Dipsauce:
50 g cremefraiche 18 %
1½ spsk. grovkornet sennep, salt
Sådan gør du:
Dipsauce:
Rør cremefraiche med sennep og smag til med lidt salt. Gem saucen til senere.
Grillspid I:
Skær kødet i tern på 1½ x 1½ cm. Vend dem med olie og timian og krydr med salt og peber. Træk kødternene på spid.
Grøntsager:
Flæk peberfrugterne på langs og fjern kerner og hinder. Skær courgetterne i tynde skiver på langs. Skær løgene i halve. Pensl med olie og krydr med grillkrydderi, salt og peber. Grill først løgene møre, evt. på et stykke alufolie, (5-8 min. på hver side afhængig af størrelse). Grill derpå resten af grøntsagerne i 2-3 min. på hver side. Krydr.
Grillspid II:
Grill kødspiddene på alle sider (8 min. i alt).
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.