Torsdag d. 5. juli 2012 - af Pia Friis Andreassen
Grillet svinekotelet
Skønne koteletter på grillen - server med blomkålssalat

4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 500 g svinekoteletter
2 spsk. sojasauce
2 spsk. olie, salt og peber
Grov salat:
1 blomkål i buketter, salt
1 bdt. asparges
400 g cherrytomater skåret i halve
1 lille håndfuld rosiner
Persillepuré:
1 potte persille
Ca. ½ dl olie, salt
Sådan gør du:
Tænd grillen. Dryp sojasauce over koteletterne og vend dem rundt. Lad dem trække, til grillen er klar. Dup så koteletterne tørre, pensl dem med olie og grill dem i 1½-2 min. på hver side. Krydr med lidt salt og peber.
Grov salat:
Læg blomkålen i letsaltet, kogende vand og lad den koge i 2 min. Tilsæt asparges skåret i mindre stykker (fjern først den træede del), og kog det hele i
½ min. Hæld grøntsagerne i et dørslag.
Persillepuré:
Kør persille inkl. de tynde stilke til en grofthakket masse i foodprocessoren. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt. Vend grøntsager, tomater, rosiner og persillepuré sammen i en stor skål.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.