Grillet svinekotelet

Skønne koteletter på grillen - server med blomkålssalat

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 500 g svinekoteletter
2 spsk. sojasauce
2 spsk. olie, salt og peber

Grov salat:

1 blomkål i buketter, salt
1 bdt. asparges
400 g cherrytomater skåret i halve
1 lille håndfuld rosiner

Persillepuré:
1 potte persille
Ca. ½ dl olie, salt


Sådan gør du:

Tænd grillen. Dryp sojasauce over koteletterne og vend dem rundt. Lad dem trække, til grillen er klar. Dup så koteletterne tørre, pensl dem med olie og grill dem i 1½-2 min. på hver side. Krydr med lidt salt og peber.

Grov salat:

Læg blomkålen i letsaltet, kogende vand og lad den koge i 2 min. Tilsæt asparges skåret i mindre stykker (fjern først den træede del), og kog det hele i
½ min. Hæld grøntsagerne i et dørslag.

Persillepuré:

Kør persille inkl. de tynde stilke til en grofthakket masse i foodprocessoren. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt. Vend grøntsager, tomater, rosiner og persillepuré sammen i en stor skål.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.