Hamburgerryg

Lækker hamburgerryg og krydrede flødekartofler.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge
800 g hamburgerryg
1 løg
1 gulerod, 2 laurbærblade
8 peberkorn

Flødekartofler:
2 porrer
1 kg kartofler
Lidt rapskimolie til fadet
3 spsk. tomatpesto
5 dl piskefløde
Salt og peber

Persillesalat:
600 g tomater
1 lille, finthakket løg
2-3 spsk. citronsaft
2-3 spsk. rapskimolie
Salt
4 dl finthakket persille
½ dl finthakket mynte

Sådan gør du:
Kom hamburgerryggen i en gryde. Hæld vand på, så det lige dækker, og tag kødet op igen. Bring vandet i kog. Tilsæt hamburgerryggen og bring gryden i kog igen. Skum for urenheder og tilsæt derpå løg, gulerod, laurbærblade og peberkorn. Lad det simre under låg i 45 min.Sluk derefter for varmen og lad hamburgerryggen trække i ca. 15 min. i lagen.

Flødekartofler: Skær porrerne i tynde strimler og læg dem i vand. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Lad porrerne dryppe af og fordel dem mellem kartoflerne. Rør pesto og fløde sammen og smag til med salt og peber. Hæld blandingen i fadet (det skal nå ca. halvvejs op). Bag fadet i den 175° varme ovn i ca. 50 min.

Persillesalat: Skær tomaterne i halve, fjern kernerne og skær kødet i små tern. Bland dem med løgene. Rør citronsaft og olie sammen, smag til med salt og vend det med tomatblandingen. Vend derefter persille og mynte i. Servér straks salaten.

Lækre madpandekager

Lækre kinarejer