Hawaii-burger

Lækker hawaii-burger med mangochutney og ananas.

Det skal du bruge:

4. stk.

4 store burgerboller (se
opskrift side 4 eller 7)
½ salathoved i hele blade
(fx ærtesalat eller lollo
rossa)
4 spsk. mangochutney
4 ananasringe fra dåse
1 lille håndfuld mynteblade

Fars:

600 g hakket skinkekød
1½ tsk. salt
50 g rasp
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 æg
1 lille, finthakket løg
2 fed hvidløg
½ tsk. peber
1 spsk. rapsolie + 1 spsk.
smør til stegning

Karrydressing:

1 lille, finthakket løg
100 g mayonnaise
½ dl cremefraiche 38 %
1½ tsk. karry
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber

Sådan gør du :

Karrydressing:

Rør løg, mayonnaise, cremefraiche, karry og sennep sammen. Smag til med salt og peber og sæt dressingen koldt.

Fars:

Rør kød og salt sammen.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele godt sammen. Form farsen til fire flade bøffer og hak dem godt på begge sider.

Steg dem i fedtstoffet ved god varme i 4-5 min. på hver side.

Burger:

Lun bollerne i et par minutter i en 200° varm ovn. Skær dem igennem og smør dem med lidt karrydressing.

Fyld salatblade, bøf, mangochutney, ananas, mere karrydressing og mynteblade i.