Torsdag d. 16. februar 2012 - af Pia Friis Andreassen
Hawaii-burger
Lækker hawaii-burger med mangochutney og ananas.

Det skal du bruge:
4. stk.
4 store burgerboller (se
opskrift side 4 eller 7)
½ salathoved i hele blade
(fx ærtesalat eller lollo
rossa)
4 spsk. mangochutney
4 ananasringe fra dåse
1 lille håndfuld mynteblade
Fars:
600 g hakket skinkekød
1½ tsk. salt
50 g rasp
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 æg
1 lille, finthakket løg
2 fed hvidløg
½ tsk. peber
1 spsk. rapsolie + 1 spsk.
smør til stegning
Karrydressing:
1 lille, finthakket løg
100 g mayonnaise
½ dl cremefraiche 38 %
1½ tsk. karry
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber
Sådan gør du :
Karrydressing:
Rør løg, mayonnaise, cremefraiche, karry og sennep sammen. Smag til med salt og peber og sæt dressingen koldt.
Fars:
Rør kød og salt sammen.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele godt sammen. Form farsen til fire flade bøffer og hak dem godt på begge sider.
Steg dem i fedtstoffet ved god varme i 4-5 min. på hver side.
Burger:
Lun bollerne i et par minutter i en 200° varm ovn. Skær dem igennem og smør dem med lidt karrydressing.
Fyld salatblade, bøf, mangochutney, ananas, mere karrydressing og mynteblade i.