Helstegt svinemørbrad og flødekartofler

Lækker gæstemad, der får de fleste tænder til at løbe i vand. Få opskriften på en lækker svinemørbrad med flødekartofler her.

Svinemørbrad og flødekartofler

Ingredienser til helstegt svinemørbrad:

Ca. 1 kg svinemørbrad
1 spsk. olie
1 spsk. smør
salt
peber

Flødekartofler:
1 kg kartofler
1 finhakket løg
2 fed knust hvidløg
1½ tsk. salt
1 tsk. paprika
ca. 2¼ dl piskefløde
lidt smør

Salat:
4 æbler
1 potte persille
1 spsk. mandler
olivenolie
salt

Prøv også: Svinemørbrad med vandmelonsalat

Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 200°.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Læg dem i et smurt ovnfast fad. 
Strø løg, hvidløg, salt og paprika over og bland det hele sammen.
Hæld fløden ved.
Sæt fadet midt i den varme ovn i ca. 45 min.
Afpuds mørbrad. Dup det tørt.
Brun hurtigt mørbrad i fedtstoffet. Krydr med salt og peber.
Pak mørbrad ind i alufolie og steg i ovnen sammen med kartofl erne i 25 min. for rosa for at få den bedste helstegt svinemørbrad.

Se også: Sprødstegt andebryst med chili-æbler

Salat:
Del æblerne i halve. Fjern kernehus og skær i tynde både.
Pluk persille og kør med mandlerne i en foodprocessor til grofthakket.
Tilsæt olien i en tynd stråle mens der stadig køres til en passende konsistent. Smag til med salt.
Vend dressingen med æblerne.

Tilberedningstid af helstegt svinemørbrad: Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 45 min.

Prøv også: Kylling paneret med Cornflakes