Tirsdag d. 15. december 2009 - af Pia Friis Andreassen. Foto: Martin Tanggaard.
Helstegt svinemørbrad og flødekartofler
Lækker gæstemad, der får de fleste tænder til at løbe i vand. Få opskriften på en lækker svinemørbrad med flødekartofler her.

Ingredienser til helstegt svinemørbrad:
Ca. 1 kg svinemørbrad
1 spsk. olie
1 spsk. smør
salt
peber
Flødekartofler:
1 kg kartofler
1 finhakket løg
2 fed knust hvidløg
1½ tsk. salt
1 tsk. paprika
ca. 2¼ dl piskefløde
lidt smør
Salat:
4 æbler
1 potte persille
1 spsk. mandler
olivenolie
salt
Prøv også: Svinemørbrad med vandmelonsalat
Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 200°.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Læg dem i et smurt ovnfast fad.
Strø løg, hvidløg, salt og paprika over og bland det hele sammen.
Hæld fløden ved.
Sæt fadet midt i den varme ovn i ca. 45 min.
Afpuds mørbrad. Dup det tørt.
Brun hurtigt mørbrad i fedtstoffet. Krydr med salt og peber.
Pak mørbrad ind i alufolie og steg i ovnen sammen med kartofl erne i 25 min. for rosa for at få den bedste helstegt svinemørbrad.
Se også: Sprødstegt andebryst med chili-æbler
Salat:
Del æblerne i halve. Fjern kernehus og skær i tynde både.
Pluk persille og kør med mandlerne i en foodprocessor til grofthakket.
Tilsæt olien i en tynd stråle mens der stadig køres til en passende konsistent. Smag til med salt.
Vend dressingen med æblerne.
Tilberedningstid af helstegt svinemørbrad: Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 45 min.
Prøv også: Kylling paneret med Cornflakes